Garnatxa del Montsant

Color taronja amb lleugera evolució. En  nas és molt complex, notes cítriques, melmelada, codony, etc. En boca és glicèric, dolç amb molta frescor, untuós i postgust llarg.

Collita 2018.

Cima. Un hivern fred, primavera força plujosa. Estiu amb temperatures moderades que van retardar la maduració.

Ubicació. Vinyes situades a la zona de les Parellades i també a la zona més alta de Mas d’en Salvat. 

Varietats: 100% garnatxa roja

Tipus de vinya. Vinyes plantades en vas, de 25 a 70 anys.

Tipus de sòl. Argilo-calcari, amb sediments superficials de còdol.

Verema. Manual a finals d’octubre, al punt de sobremadurat del raïm, quan el color de la pell és completeament taronja.

Elaboració. Es deixa macerar el most amb les seves pells (sense trepitjar ni desrapar) durant 25 dies a uns 25º de temperatura. Posteriorment es premsa i acaba el procés de fermentació (deixant una petita part de sucres naturals per crear el semidolç). 

Criança. Mínim de 12 mesos en barrica per respectar al màxim el seu caràcter.

Temperatura de servei. Entre 10-12ºC.

Notícies relacionades

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Parlen de La Garnatxa del Montsant

Maridatge

Podem gaudir d’aquest vi acompanyant aperitius, foie, formatges…

INGREDIENTS

Per fer la coca:
100 g de sucre
65 g d’avellanes torrades
150 g de farina
150 g de mantega
3 ous
1 punta de llevat en pols
1 préssec

Per fer el “crumble”:
50 g d’avellana crua
50 g de mantega pomada
50 g de farina
50 g de sucre panela
25 g de préssec confitat (orellanes)

PREPARACIÓ

  1. Fem la massa de coca barrejant primer els ingredients secs (el sucre, les avellanes mòltes, la farina i el llevat).
  2. Hi fem un forat de volcà al mig i hi posem la resta (la mantega i els ous).
  3. Ho amassem tot i deixem que reposi 40 minuts a la nevera.
  4. Per fer el “crumble”, aixafem les avellanes i anem barrejant tots els ingredients (mantega, farina, sucre i préssec confitat tallat petit) fins que ens quedi com una sorra.
  5. Ho enfornem 20 minuts a 150º.
  6. Fem la massa de coca arrodonida. Netegem el préssec, el tallem i el posem sobre la massa.
  7. Ho pintem amb ou i hi espolsem sucre per sobre. Ho posem al forn 25 minuts a 180º.
  8. Posem el “crumble” d’avellanes per sobre de la coca i ho enfornem 5 minuts més perquè quedi tot ben enganxat.