COLLITA: Collita 2017
VARIETATS: 60% garnatxa negra i 40% carinyena.
TIPUS DE VINYA: Vinyes plantades en vas, de 40 a 75 anys.
VINIFICACIÓ: En dipòsits de ciment, dos remuntats diaris amb oxigen per afavorir la respiració dels llevats, maceració post-fermentativa de 4 a 6 dies.
CRIANÇA: 12 mesos en bóta de roure francès.
TEMPERATURA DE SERVEI: 16ºC
NOTA DE TAST
NAS: Fruita negra madura, seguit de notes evolutives de la criança en bóta.
BOCA: Complexitat, maduresa, notes balsàmiques, regalèssia i torrats que recorden fruita seca.
VISTA: Intens. Colors que indiquen frescor tot i l’envelliment en bóta.
Notícies relacionades

CONCURS DE QÜESTIONARIS A INSTAGRAM
ENCERTA I GUANYA! Concurs de qüestionaris a Instagram Fins al dia 30 d’abril, cada dia publicarem com a mínim un qüestionari a les històries del nostre compte d’Instagram. El dia 2 de maig realitzarem un sorteig entre tots els participants. Cada resposta...
Parlen del Selecció de Costers
Maridatge
Podem gaudir d’aquest vi acompanyant plats guisats, caça, carns a la brasa, embotits, formatges…
INGREDIENTS
1 espatlla de xai
14-18 patates petites
10 nous
6 tomàquets de penjar
4 kg de sal grossa
2 l d’aigua mineral
una llimona
una cabeça d’alls
llorer
un canonet de canyella
romaní
vi ranci
llard
pebre negre
brins de safrà
cibulet
oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem un bany de sal al xai i el posem una hora a la nevera.
- Netegem les patates i els tomàquets.
- Preparem una safata de forn amb reixa. Untem l’espatlla amb llard i pebre, la posem a la reixa i la reixa amb l’espatlla damunt la safata. Espremem la llimona, hi tirem el vi ranci per sobre, la canyella, el romaní, el llorer i l’aigua mineral, de manera que tot caigui a la safata. Així aromatitzem sense humidificar gaire el producte. Ho posem al forn, a la part baixa, durant dues hores a 150º, i tombem l’espatlla cada 30 minuts.
- Posem els brins de safrà al foc en una paella.
- Fem una picada al morter amb el safrà, les nous, un raig de vi ranci i pebre negre.
- Farem l’última tombada de l’espatlla ja fora del forn i hi posarem les patates, els tomàquets tallats per la meitat, mitja cabeça d’alls, també tallada per la meitat i la picada. Ho remenem tot ben remenat, ho tirem a sobre de l’espatlla de xai i ho tornem a posar a la reixa a sobre de la safata i un altre cop la posem al forn
- Passats els últims 30 minuts, apujarem el forn a 220º i l’hi deixarem 10 minuts més.
- Ho servim amb el cibulet per sobre.