Les Troies negre

COLLITA: Collita 2018

VARIETATS: 50% garnatxa negra i 50% carinyena.

TIPUS DE VINYA: Vinyes plantades en vas, de 20 a 60 anys.

VINIFICACIÓ: En dipòsits de ciment, un remuntat diari amb oxigen per afavorir la respiració dels llevats, poca extracció per mantenir la frescor.

CRIANÇA: No

TEMPERATURA DE SERVEI: 14ºC

NOTA DE TAST

NAS: Fruita vermella àcida, aranyons, gerds i espècies.

BOCA: Sensació de dolçor, molta frescor, records de gerds àcids, especiats clàssics de la garnatxa, pebre negre i regalèssia.

VISTA: Color intens, viu, amb tons blavosos i morats que ens indiquen que es tracta d’un vi jove.

Notícies relacionades

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Parlen de Les Troies negre

Maridatge

Podem gaudir d’aquest vi acompanyant tapes, embotits, plats lleugers, amanides, pa amb tomàquet…

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES

2 albergínies   
250 g de carn de vedella   picada
150 g de  botifarra    
3 cullerades de samfaina en conserva  
2 grans d’all 
un grapat d’avellanes 
pebre negre
un raig de vi ranci
formatge parmesà  
julivert
oli OVE
sal
aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. Tallem 2 albergínies pel mig, hi fem talls creuats i les posem en un tàper amb una dissolució d’aigua mineral i sal (50g/l), durant 30 minuts.
  2. Desfem una botifarra de 150 g i la posem en un bol.  Hi afegim 250 g de carn picada de vedella, sal, pebre negre i ho barregem tot.
  3. Posem al foc una paella amb oli OVE, hi freguem un all aixafat i hi rostim la barreja de carns.
  4. Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l’alcohol.
  5. Traiem la samfaina en conserva de la nevera i n’afegim 3 cullerades a la carn. Ho deixem coure tot durant 5 minuts i ho reservem.
  6. Traiem les albergínies de la dissolució, les eixuguem amb paper absorbent, hi afegim sal, pebre negre i un raig d’oli OVE  i les posem a una safata de forn sobre paper sulfurat. Les enfornem a 220º, durant 15 minuts.
  7. Omplim les albergínies amb el farciment i hi ratllem parmesà pel damunt.
  8. Les tornem a enfornar 5 minuts més a la mateixa temperatura.
  9. Piquem al morter un grapat d’avellanes.
  10. Traiem les albergínies del forn i les servim en un plat afegint-hi la picada i julivert trinxat per sobre.