Les Troies rosat

COLLITA: Collita 2018

VARIETATS: 100% garnatxa negra

TIPUS DE VINYA: Vinyes plantades en vas, de 20 a 50 anys.

VINIFICACIÓ: Maceració de 12 hores a la premsa, fermentació en dipòsit d’inoxidable a temperatura controlada, llevats seleccionats neutres per mantenir al màxim les propietats del raïm.

CRIANÇA: No

TEMPERATURA DE SERVEI: 8-10ºC

NOTA DE TAST

NAS: Fruita vermella àcida, fresca, cítrics i maduixes de bosc.

BOCA: Lleugera dolçor, glicèric i acidesa equilibrada.

VISTA: Brillant i net, rosat de capa mitja

Notícies relacionades

ESTRENEM SALA D’EMBOTELLAMENT

ESTRENEM SALA D’EMBOTELLAMENT

Tal i com us aviem anunciat, començavem un 2019 amb molts projectes nous per endavant i aquesta setmana n’hem posat en marxa un dels més importants. Hem estrenat una nova sala d’embotellat, un espai diàfan, més gran i situat a la planta baixa. Aquest nou...

Parlen de Les Troies rosat

Maridatge

Podem gaudir d’aquest vi acompanyant arrossos de peix, plats de pasta, coques de recapte, pizzes…

INGREDIENTS

250 g de farina d’espelta
175 g d’aigua mineral
25 g d’oli d’oliva verge extra
5 g de llevat
4 tomàquets
2 cebes de Figueres
2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat
1 cullerada de comí
1 gra d’all
llorer
orenga
alfàbrega
sal
pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Posem, en un bol, els 250 g de farina d’espelta i hi esmicolem els 5 g de llevat fresc. Ho barregem perquè quedi ben integrat.
  2. Hi afegim 175 g d’aigua mineral tèbia, 25 g d’oli OVE i tornem a barrejar. Ho amassem bé durant uns minuts fins que la pasta resultant no se’ns quedi enganxada als dits. L’emboliquem amb paper film i la deixem reposar 1 h.
  3. Tallem dues cebes de Figueres a la microbrunesa, és a dir a mida ben menuda i la posem a enrossir en una paella amb un bon raig d’oli.
  4. Posem aigua a bullir dins d’una olla. Amb la punta d’un ganivet, marquem una creu a la pell dels tomàquets. Quan bulli l’aigua, hi escaldem els tomàquets durant uns segons, fent que els toqui l’aigua per totes les cares. Els traiem i els posem en un bol amb gel i aigua per tallar-ne la cocció. Els pelem, en fem pètals i els tallem a macedònia. Les llavors no les utilitzarem però es poden guardar per algun altre plat que vulgueu fer.
  5. Posem els tomàquets en un recipient, els cobrim amb oli, hi afegim unes fulles d’orenga, d’alfàbrega, una gra d’all aixafat i una fulla de llorer, i els deixem que confitin amb el foc molt baix durant 15 minuts.
  6. Quan hagi passat l’hora de repòs de la massa, la desemboliquem, l’aplanem i la salem a banda i banda. La tornem a amassar perquè s’integri bé la sal, la tornem a aplanar i hi posem una culleradeta de comí a banda i banda. La tornem a amassar perquè s’integri bé, la tornem a filmar i la deixem reposar 30 minuts.
  7. Quan la ceba ja estigui ben rossa, la traiem de la paella, colant-ne l’oli per evitar l’excés de greix, i la posem dins d’un bol per fer-ne una barreja.
  8. Un cop tinguem el tomàquet confitat, en colem l’oli i en traiem tant les fulles com l’all. Aquest oli, com que no ha bullit, sí que el podem guardar per a altres elaboracions. Afegim el tomàquet al bol de la ceba, juntament amb dues cullerades de pasta de tomàquet concentrat, ho salpebrem i ho barregem bé.
  9. Quan la massa ja hagi reposat la mitja hora, la desemboliquem, l’estirem damunt d’un paper sulfurat. Un cop tingui forma de coca, hi fem uns foradets punxant-la amb una forquilla.
  10. L’enfornem 10 minuts a 220º. Passat aquest temps, hi posem la barreja de tomàquet i ceba damunt i l’enfornem 15 minuts més a 220º.
  11. Ho servim amb fulles d’alfàbrega, un raig d’oli i pebre negre per damunt.

Centre de preferències de privadesa

Cookies pròpies

Cookies usades per recordar les preferències i consentiments relatius el web cellercornudella.cat. Identifiquen les cookies autoritzades, l'acceptació de la política de privacitat i les preferències d'idioma del web

gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], pll_language

Analítiques

Cookies utilitzades pel sistema de Google Analitics. Serveixen per comptar les visites al lloc web, medir el temps de navegació i recollir informació anònima d'interès per ajudar a optimitzar el lloc web. Mai s'envia informació que el pugui identificar personalment, només informació anònima per fins analítics.

_ga, _gid