Aquest vi rosat presenta un color vermell robí molt viu i bonic, amb un aspecte brillant i net. L’aroma és fresca i intensa, molt fina, i hi apareixen notes de fruites vermelles com les maduixes i els gerds. A la boca la primera impressió és molt agradable, suau, amb un equilibri del qual destaca la frescor, i el seu pas és amable i plaent.
Collita 2018.
Clima. Un hivern fred, primavera plujosa abundant i més fresca del normal. Estiu amb temperatures moderades que van retardar la maduració.
Ubicació. Vinyes situades al terme de Cornudella de Montsant.
Varietats: 70% de garnatxa negra i 30% de carinyena
Tipus de vinya. Vinyes plantades en vas, de 20 a 50 anys.
Tipus de sòl. Argilo-calcari, amb sediments superficials de còdol.
Verema. Manual a l’octubre.
Elaboració. Most sangrat per gravetat, després d’una maceració amb fred del most amb les pells durant 24h. Fermenta durant 10 dies a 17º.
Temperatura de servei. Entre 8-10ºC.
Notícies relacionades

ESTRENEM SALA D’EMBOTELLAMENT
Tal i com us aviem anunciat, començavem un 2019 amb molts projectes nous per endavant i aquesta setmana n’hem posat en marxa un dels més importants. Hem estrenat una nova sala d’embotellat, un espai diàfan, més gran i situat a la planta baixa. Aquest nou...
Parlen de Les Troies rosat
AGROACTIVITAT. Nova etiqueta “Les Troies”
Maridatge
Podem gaudir d’aquest vi acompanyant coques de recapte, pizzes, aperitius, pasta, pernil ibèric, anxoves… o simplement sol a copes entre hores.
INGREDIENTS
250 g de farina d’espelta
175 g d’aigua mineral
25 g d’oli d’oliva verge extra
5 g de llevat
4 tomàquets
2 cebes de Figueres
2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat
1 cullerada de comí
1 gra d’all
llorer
orenga
alfàbrega
sal
pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem, en un bol, els 250 g de farina d’espelta i hi esmicolem els 5 g de llevat fresc. Ho barregem perquè quedi ben integrat.
- Hi afegim 175 g d’aigua mineral tèbia, 25 g d’oli OVE i tornem a barrejar. Ho amassem bé durant uns minuts fins que la pasta resultant no se’ns quedi enganxada als dits. L’emboliquem amb paper film i la deixem reposar 1 h.
- Tallem dues cebes de Figueres a la microbrunesa, és a dir a mida ben menuda i la posem a enrossir en una paella amb un bon raig d’oli.
- Posem aigua a bullir dins d’una olla. Amb la punta d’un ganivet, marquem una creu a la pell dels tomàquets. Quan bulli l’aigua, hi escaldem els tomàquets durant uns segons, fent que els toqui l’aigua per totes les cares. Els traiem i els posem en un bol amb gel i aigua per tallar-ne la cocció. Els pelem, en fem pètals i els tallem a macedònia. Les llavors no les utilitzarem però es poden guardar per algun altre plat que vulgueu fer.
- Posem els tomàquets en un recipient, els cobrim amb oli, hi afegim unes fulles d’orenga, d’alfàbrega, una gra d’all aixafat i una fulla de llorer, i els deixem que confitin amb el foc molt baix durant 15 minuts.
- Quan hagi passat l’hora de repòs de la massa, la desemboliquem, l’aplanem i la salem a banda i banda. La tornem a amassar perquè s’integri bé la sal, la tornem a aplanar i hi posem una culleradeta de comí a banda i banda. La tornem a amassar perquè s’integri bé, la tornem a filmar i la deixem reposar 30 minuts.
- Quan la ceba ja estigui ben rossa, la traiem de la paella, colant-ne l’oli per evitar l’excés de greix, i la posem dins d’un bol per fer-ne una barreja.
- Un cop tinguem el tomàquet confitat, en colem l’oli i en traiem tant les fulles com l’all. Aquest oli, com que no ha bullit, sí que el podem guardar per a altres elaboracions. Afegim el tomàquet al bol de la ceba, juntament amb dues cullerades de pasta de tomàquet concentrat, ho salpebrem i ho barregem bé.
- Quan la massa ja hagi reposat la mitja hora, la desemboliquem, l’estirem damunt d’un paper sulfurat. Un cop tingui forma de coca, hi fem uns foradets punxant-la amb una forquilla.
- L’enfornem 10 minuts a 220º. Passat aquest temps, hi posem la barreja de tomàquet i ceba damunt i l’enfornem 15 minuts més a 220º.
- Ho servim amb fulles d’alfàbrega, un raig d’oli i pebre negre per damunt.