VALORACIÓ DE LA VEREMA 2014

Passats uns dies del ritme frenètic de la verema, poc a poc la tranquil·litat s’instal·la de nou al Celler. Ha estat una campanya difícil, bàsicament per dos motius: d’una banda, la poca calor de l’estiu ha fet que la maduració endarrerís, i de l’altra, les pluges que han caigut (poc abundants però seguides) ho han fet quan el raïm ja estava pràcticament madur, cosa que ens ha obligat a ser més estrictes a l’hora de seleccionar-lo.

A hores d’ara, els blancs i els rosats estan en procés de fermentació.

Pel que fa als negres, una de les tines ja està premsada i en breu en premsarem dues més que ara les tenim macerant. Paral·lelament tenim dos dipòsits petits de vinyes seleccionades (un de carinyena i l’altre de garnatxa) que van entrar cap al final de la campanya i encara estan a mitja fermentació.

A més, tenim dues tines més, una de garnatxa i carinyena, i l’altra de garnatxa i carinyena seleccionada, de la qual n’elaborarem el Castell de Siurana “Selecció de costers”.

Aquest any també hem fet mistela! N’hem elaborat uns 1.400 litres a base de garnatxa i carinyena. Després de quatre dies fermentant hi vam afegir l’alcohol i vam abaixar-ne la temperatura per parar la fermentació. En breu la repartirem: una part en barriques perquè envelleixi i així obtenir la Mistela pròpiament dita, i l’altra part, la resta, en dipòsits on reposarà fins a ser embotellada a mitjans de març per obtenir-ne la Mistela Jove.

Finalment, l’última varietat de raïm que ha entrat al Celler aquests dies, ha estat la garnatxa roja, veremada a la zona de les Parellades, que es troba en ple procés de fermentació.