Foto d'unes mans en verema, unes tisores tallant raïm

Al Celler Cooperatiu de Cornudella comencem una nova aventura que ens fa especial il·lusió: el Diari de Verema 2025. Aquesta nova secció del nostre web i xarxes socials serà una finestra oberta a tot el procés de la verema, des de les primeres visites a les vinyes fins a l’entrada del raïm al celler i l’inici de la vinificació.

Volem que puguis viure amb nosaltres, pas a pas, l’esforç, la dedicació i la passió que hi ha darrere de cada ampolla de vi. No només tastaràs el resultat final, sinó que coneixeràs de primera mà la història que hi ha dins de cada gota.

Un viatge des de la vinya fins a la copa

Durant els mesos previs a la collita del raïm, visitarem les vinyes dels socis que formen part de la nostra cooperativa, repartides entre els paisatges espectaculars del Priorat i la Serra del Montsant. Coneixerem els pagesos que cuiden cada cep amb paciència i amor, i que són els veritables guardians de la nostra terra.

T’explicarem com fem el control de maduració: com mesurem el sucre, l’acidesa i els polifenols del raïm per saber el moment òptim per a la verema. També veurem com les condicions climàtiques d’aquest any, amb les seves particularitats, influiran en la qualitat i el perfil aromàtic dels vins.

La màgia de la verema

Quan arribi el moment clau, viurem junts l’emoció de la verema 2025. Capturarem en imatges i vídeos el treball intens a la vinya: el tall del raïm, el so dels cistells omplint-se, l’aroma fresc i dolç del most. Volem que sentis gairebé el tacte dels grans de raïm entre les mans i l’energia de les persones que hi participen.

Acompanyarem la feina dels pagesos i parlarem amb ells per recollir les seves impressions, històries i records. Perquè la verema no és només una feina: és una tradició, una festa i un moment de trobada comunitària que forma part del nostre patrimoni cultural.

Diposit en fermetació despres de verema

Del raïm al vi: la vinificació

Un cop el raïm arriba al Celler Cooperatiu de Cornudella, comença un altre capítol apassionant: la vinificació. T’explicarem, de la mà del nostre enòleg i del bodeguer, com es fan la selecció, el desrapat, el premsat i la fermentació. Descobrirem quines tècniques utilitzem per extreure el millor de cada varietat i preservar la personalitat única dels nostres vins.

A través del Diari de Verema 2025, també parlarem de les nostres varietats autòctones, com són la Garnatxa i la Carinyena, així com d’altres raïms que aporten matisos i complexitat als nostres vins.

Un relat viu i interactiu

Actualitzarem sovint aquesta secció amb nous continguts: cròniques, fotografies i vídeos que et permetran seguir de prop tota la campanya. Serà un relat viu, en què podràs veure l’evolució del raïm, el treball al camp i al celler, i l’ambient únic que es respira aquests dies.

A més, t’animem a participar deixant comentaris, preguntes o compartint les teves pròpies experiències de verema. Volem que aquest diari sigui també un espai de trobada per als amants del vi i la terra.

Viu la verema amb nosaltres

El Diari de Verema 2025 és molt més que un registre de feina: és una invitació a descobrir el cor del Celler Cooperatiu de Cornudella. És una oportunitat per connectar amb la terra, amb les persones que la treballen i amb el procés que converteix el raïm en un vi amb ànima.

Segueix-nos i viu amb nosaltres cada instant d’aquesta verema. Junts celebrarem l’arribada d’una nova anyada plena d’aromes, colors i emocions que quedaran atrapats a cada ampolla.

On ens trobaràs?

Aquí, a la web, anirem fent posts de resum i en farem un seguiment més exhaustiu als nostres perfils d’instagram i facebook @cellercornudella.