inauguracio_obres_celler_cornudella

L’acte inaugural ha tingut lloc aquest migdia i ha despertat molta expectació

Tot i el sol i la forta calor d’aquest migdia, més de cent cinquanta persones s’han aplegat avui davant la façana principal del Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant per tal d’assistir a l’acte inaugural de les obres de rehabilitació i millora de l’edifici, obra modernista de Cèsar Martinell, construït l’any 1919 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2002.

Amb aquest acte, eminentment protocolari, s’han donat per finalitzades les obres de restauració i millora de l’edifici. Han estat obres estructurals, de sanejament, i bàsicament han consistit en pavimentar novament el terra de la nau, canviar tota la instal·lació elèctrica de l’edifici i construir un nou sistema de desguassos. També s’ha repassat la teulada i s’hi ha instal·lat un munta-càrregues nou.

La restauració ha estat possible gràcies al programa “Cellers Cooperatius”, projecte de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”, dirigit a posar en valor i adequar diferents monuments catalans de notable interès arquitectònic i artístic.

A l’acte hi han assistit, entre altres autoritats, el sr. Jodi Agràs, Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la sra. Mercè Caballé, en representació de “la Caixa” i  el sr. Josep Maria Castàn, Alcalde de Cornudella. Després d’un emotiu parlament del sr. Joan Dolcet, president del Celler Cooperatiu, el públic assistent ha pogut degustar un tast de vins i un petit refrigeri, gentilesa de la casa, a base de productes locals i de proximitat.

galeria-fotografica