El passat dissabte, a les 19.00 hores,  va tenir lloc la presentació de la nova anyada dels vins rosat i blanc de Les Troies al Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant.

Va ser una jornada magnífica on els vilatans i curiosos van poder tastar aquests vins amb una explicació detallada del producte a mà de la Míriam, experta en els productes del Celler de Cornudella.

Les Troies blanc està elaborat majoritàriament a partir de la varietat macabeu amb una aportació de garnatxa roja. És doncs, un vi ideal per acompanyar plats lleugers, aperitiu, peixos i mariscs. Les Troies  rosat, en canvi, està elaborat a partir de les varietats garnatxa i carinyena, ambdues autòctones de la nostra preuada comarca i és ideal per acompanyar plats frescos, xarcuteria, pasta i pizzes.

troies_3

Gràcies a l’entorn meravellós, amb aquest celler construir pel vallenc Cèsar Martinell, vam poder gaudir d’una estona entretinguda, que per sorpresa dels assistents, va acabar amb un petit concert de guitarra i veu de forma improvisada.

Vi, història i cultura es van reunir per fer-nos delitar d’un fantàstic tast acompanyat d’una tapa gastronòmica per a cada un d’ells preparat per Montsant Natura. Pel blanc, era una torradeta amb anxoves i pel rosat, un gaspatxo de cirera que va deixar meravellats els paladars del públic.

Amb música i vi vam acabar brindant per una gran anyada, que tot i que ha necessitat molt d’esforç i dedicació, ha donat un fruit esplèndid que no ens deixarà indiferents als propers àpats.

Gràcies a tots els que vàreu venir i us esperem el proper any amb la nova producció d’aquests vins únics marcats per una Denominació d’Origen Montsant.

troies_2