AQUEST DIUMENGE PRESENTEM LA NOVA ANYADA DEL NOU TROIES BLANC I ROSAT
L’acte inclourà la presentació de la novel·la “Malanyet”, de Pere Audí
El proper diumenge 19 d’abril convidem a tothom a l’acte de presentació del nou Troies blanc i rosat corresponents a la collita 2014. Just abans del tast comentat, a les mateixes instal·lacions del nostre celler, hi haurà la presentació del llibre “Malanyet”, de l’autor tortosí resident a Marçà Pere Audí Ferrer. Després d’haver-lo presentat a molts pobles de la comarca i rodalies, finalment des del Celler Cooperatiu hem pogut fer-lo arribar a Cornudella.
Un cop finalitzat el procés d’embotellament i etiquetatge, volem donar a conèixer públicament la nova anyada del nostre vi jove per excel·lència, Les Troies, i és per això que el pròxim diumenge 19 d’abril oferirem un tast obert a tothom tant del vi blanc com del rosat. Aquesta ha estat una anyada difícil pel que fa a la meteorologia, fet que ha complicat molt les tasques a la vinya i ens ha donat molta feina al celler. Els vins resultants, molt interessants i complexes, compten amb notes minerals més destacades respecte a altres anys.
A les 12.30h, a la sala de tast del Celler Cooperatiu (planta baixa), el director de l’Arxiu Comarcal del Priorat, Jaume Teixidó Montalà, presentarà la novel·la “Malanyet”, de l’escriptor tortosí Pere Audí Ferrer. Malanyet és el nom d’una barriada popular de Falset envoltada pels petits pobles de la comarca del Priorat. L’autor ens trasllada a aquestes terres al principi del segle XX, moment de construcció del Celler Cooperatiu. Cal destacar que aquest autor, gran coneixedor i investigador de la història del Priorat, l’any 2010 va publicar “Cooperativistes, anarquistes i capellans al Priorat (1920-1923)”.
A les 13.30h, un cop acabada la part més cultural de l’acte, es procedirà a la presentació del nou vi. Aquesta vegada, el tast anirà dirigit per l’enòleg del celler Òscar Usles, i anirà maridat amb una tapa-degustació. La presentació de la nova anyada tindrà lloc a la carretera, just davant de la porta de la botiga del celler.
Les Troies blanc és un vi elaborat majoritàriament a partir de la varietat macabeu, amb l’aportació interessant de la varietat garnatxa roja i, sobretot, la local planta bona. És un vi ideal per acompanyar plats lleugers, aperitius, peixos i mariscs.
Pel que fa a Les Troies rosat, cal dir que és un vi elaborat a partir de les varietats autòctones garnatxa i carinyena, i és ideal per acompanyar amanides mixtes, xarcuteria, plats de pasta i pizzes.