Captivats per la qualitat de la garnatxa roja, i amb l’afany de donar a conèixer aquesta varietat amb tan poca presència a la comarca, fa uns anys, des del Celler Cooperatiu, vam apostar per fer-ne un vi per a postres o d’aperitiu, el monovarietal de garnatxa roja “Dolç Natural Castell de Siurana”, que obté la seva dolçor del raïm veremat al punt òptim de maduració.
I arribats a la celebració del centenari del nostre celler, vam decidir d’aprofitar l’excepcionalitat d’aquesta varietat per fer-ne un vi també singular que ens permetés posar en valor els mètodes d’elaboració tradicionals. Així doncs, la collita 2018 de garnatxa roja es va dedicar exclusivament a elaborar el “Vi del Centenari”, un vi inspirat en els que es trobaven fa uns anys a tots els cellers del poble, amb tonalitats ataronjades i amb una lleugera evolució i oxidació. Un vi per al record.
I ara per donar-la a conèixer una mica més, hem editat un fulletó divulgatiu sobre aquesta varietat de raïm i en posarem 10.000 exemplars a disposició de punts d’informació i visitants de la zona.