El Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant presentarà el proper diumenge, dia 23 de juny, a dos quarts d’una del migdia, les noves anyades de dos dels seus vins més representatius.

El primer 8c+ va veure la llum el setembre del 2016. Un vi negre d’autor que es presentava, com un homenatge a la comunitat escaladora, amb aquestes paraules:

“La dificultat d’una via, l’esforç i l’entrenament necessaris per assolir un objectiu, l’home que es troba amb la natura més salvatge per superar un repte… El nostre vi 8c+ representa, de la mateixa manera, la satisfacció d’un resultat, d’una feina ben feta; una viticultura difícil i salvatge que ens aporta territori; un Montsant característic per la seva garnatxa fresca i especiada que dona pas a un samsó potent i estructurat. Aromes de terra i de fruita madura, de veremes tardanes, amb una acidesa agradable i continguda i un pas per boca viu i fresc, complex i lliure com la nostra terra. Com l’escalada.”

La bona acollida del 8c+ negre va propiciar que, uns anys més tard, el setembre del 2020, aparegués el 8c+ blanc, un vi de macabeu i garnatxa roja del 2019 caracteritzat per una acidesa intensa i fresca.

Els dos nous vins que el Celler Cooperatiu de Cornudella convida a conèixer amb la presentació de diumenge són el 8c+ negre collita 2019 i el 8c+ rosat collita 2023.